header-photo

Epres szelet

Hozzávalók:

100 g cukor
• 100 ml víz
• 6 db zselatinlap
• 1 citrom leve
350 g eper
200 g tejföl
• 2 tojásfehérje

Pofonegyszerű, ám annál látványosabb vendégváró nyalánkság. Gőzfürdő fölött keverjük össze a vizet a cukorral, majd tegyük picit félre. Eközben áztassuk be hideg vízbe a zselatinlapokat. Nagyjából 3 perc elteltével csavarjuk ki a megpuhult lapokat, és adjuk a cukros vízhez.

Közben a megmosott eperre csepegtessünk citromlevet, majd nyomkodjuk szét úgy, hogy kásás állagú legyen. Ha megvagyunk, jöhet bele a zselatinos massza is. Addig kevergessük, amíg zselés állagú nem lesz.

Verjük fel a tojásfehérjét, és finoman adagoljuk hozzá a tejfölt, amelyet előzőleg simára kevertünk. Az így kapott masszát öntsük a megfelelő (folpakckal kibélelt) formába, majd tegyük hűtőbe vagy fagyasztóba. Szeletekre vágva kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése