header-photo

Epres golyócskák Rákóczi receptjeiből


Itt az eperszezon, most aztán érdemes kipróbálni Rákóczi receptjét.
Jó kis kalóriabomba, de ha előtte mi magunk hajladozunk az eperszedéssel, akkor lelkiismeretünket azzal nyugtathatjuk, hogy csak az elveszett kalóriák jönnek vissza :)



Az epres golyócska egy leg-leg-leg kategóriájú édesség – mondta Rákóczi Ferenc, a Bors főszakácsa. – Hogy miért? Mert a legegyszerűbb, a legkevesebb időt kell miatta a konyhában tölteni, ugyanakkor a legfinomabb. Nem kell tésztát keleszteni, sütögetni, csak összegyúrjuk a hozzávalókat, kicsit pihentetjük a frigóban, eperrel töltjük, kakaóba forgatjuk, s már készen is van. Igaz, hogy nem tartozik a diétás édességek közé, mégis mindenkinek csak ajánlani tudom, különösen most, hiszen Magyarországon épp szezonja van az epernek. Kevesen tudják, de ez a gyümölcs nem csupán nagyon finom, de több jótékony élettani hatással is bír. Többi közt antioxidáns hatású, de jót tesz a szívnek és az érrendszernek is. A tapasztalataim szerint ezt az édességet a gyerekek imádják, a felnőttek pedig odavannak érte.

Íme a recept:

Epres golyóbisok

Hozzávalók:
30–40 kisebb eper, 1/2 kiló darált háztartási keksz, 1/2 kiló mascarpone (sótlan, nyers lágysajt), 3 csomag vaníliás cukor, 5 evőkanál porcukor, vaníliaaroma, 10–12 mentalevél. A díszítéshez további 4 evőkanál porcukor, illetve ugyanennyi natúr kakaópor.

Elkészítés:
Keverje össze a darált kekszet, a mascarponét, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a mentaleveleket, majd az így kapott masszát tegye 1 órára a frizsiderbe. Amikor a „tészta” lehűlt, kézzel szaggasson belőle golyókat, és rejtsen el mindegyikbe egy-egy szem epret. Amikor ezzel megvan, a golyócskák egyik felét forgassa meg porcukorban, a többit pedig kakaóporban.




Forrás: borsonline.hu

1 megjegyzés:

Kertészék írta...

Imádom az epret. Ezt ki kellene próbálnom!

Megjegyzés küldése