header-photo

Répás kocka


Benkő répatortája után szabadon......



Hozzávalók:

80 dkg reszelt sárgarépa,
3,5 dl étolaj,
45 dkg cukor,
3 teáskanál őrölt fahéj
3 tojás,
citromhéj ( ha nincs, nem gond)
75 dkg liszt,
3 teáskanál szódabikarbona
3 teáskanál sütőpor
1 csomag (10dkg) sózott napraforgómag,
30-40 dkg darált dió,

Egy nagy keverőtálban a répát, az étolajat, a cukrot, a tojásokat és a fahéjat, valamint a reszelt citromhéjat összekeverjük.
Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és az olajos magvakat, majd kis adagokban belekeverjük a répás masszába.

Zsírozott (olajos), lisztezett tepsibe öntjük (ez az adag egy nagy gáztepsihez való, ha kisebb tepsivel akarunk sütni, akkor az adagokat felezhetjük)
Előmelegített sütőben 150-160 fokon kb. 50 percig sütjük.

Azonnal fogyasztható, de akár három nap múlva is isteni finom, nem szárad ki.

Benkő krémet is készített, nálam ez elmaradt, azonban így is nagy sikere volt, legközelebb talán a krémet is kipróbálom hozzá....

Javaslom próbáljátok ki!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése