header-photo

Ma a Föld Órája - kapcsoljuk ki egy órára a villanyt!


Ma ünneplik világszerte FÖLD ÓRÁJA-t.

A program a világméretű klímaváltozás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.


A kezdeményezés 2007-ben az ausztráliai, Sydeneyből indult, amikor 2,2 millióan, majd egy esztendővel később már félszáz millióan kapcsolták le a villanyt egy órára a világon.

A résztvevők száma mára meghaladja az egymilliárdot

A Föld Órája 2008-ban vált nemzetközi eseménnyé, hazánk is ekkor csatlakozott először. Tavaly pedig már több, mint egymillió honfitársunk, kis- és nagyvállalkozás, köz- és állami intézmény vett részt a kezdeményezésben.

Budapesten közös dobolással és tűzzsonglőrködéssel is ünneplik a Föld Óráját – amit településenként más-más közösségi szertartással tesznek emlékezetessé.
Világszerte pedig olyan híres látványosságok borulnak sötétségbe, mint a római Trevi-kút, a pekingi Tiltott Város, a New York-i Empire State Building, s a világ legnagyobb épülete, a dubai Burdzs Kalifa.

Aki úgy érzi, hogy tenni szeretne környezete védelméért, részt akar venni a világ legnagyobb klímavédelmi akciójában, az ma este 20.30-kor kapcsolja le egy órára a villanyt!

Próbáljuk ki, mennyivel hangulatosabb gyertyafény mellett beszélgetni, vacsorázni, összebújni a párunkkal, a gyermekünkkel – vagy egyszerűen csak egy órácskára csendesen elmélyülni, relaxálni, pihenni...
Forrás: szabadföld.hu- Balog Mária cikke

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése