Spárga hollandi öntettel - 15 perc alatt elkészül!
Hozzávalók:
1 csokor spárga
hollandi dresszing,
A hollandi dresszing elkészítése:
100 g natúr joghurt, (alacsony zsírtartalmú)
1 1 / 2 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál maláta-vagy fehér borecet
őrölt fekete bors, ízlés szerint.
Az összes összetevőt egy kis tálban habverővel simára keverjük.
A főtt spárgát leöntjük a dresszinggel, melegen fogyasztjuk.
A spárgát többféleképpen is elkészíthetjük:
Előkészítés: alaposan megtisztítjuk, lemossuk a homokot róla és levágjuk kemény végét.
Hagyományos módon: vízbe állítjuk és 3-5 perc alatt megfőzzük, vigyázzunk ne ázzon szét a spárgánk
Microhullámúban is elkészíthetjük: kevés vizet tegyünk alá, fedjük le, 4-7 perc
Újabb módszer: sütőben, kevés olívaolajat öntünk a tepsibe, szórunk rá kis sót, őrölt borsot, pici olíva olajat spriccelünk rá. kb. 20 perc alatt megvan 190 fokos sütőben.
1 megjegyzés:
Ezt külön köszönöm, mert épp spárgás recepteket keresek. Imádom!
Megjegyzés küldése