Hozzávalók:
2 kg salátakrumpli,
2 fej lilahagyma,
2 fej francia (fehér) hagyma,
500 gramm bacon szalonna,
1 üveg csemege uborka,
só,
ecet
A krumplit héjában megfőzzük, majd a már kihűlt, főtt krumplit meghámozzuk és egy nagy keverőtálba téve felkarikázzuk.
A hagymákat felszeleteljük és a krumplihoz tesszük. A csemege uborkáról leöntjük a levét, és az üveg teljes tartalmát felkarikázva a hagymás krumplihoz tesszük.
A bacon szalonnát apró darabokra szeletelve zsírjára sütjük. A szép pirosa sült pörcöket rátesszük a krumplira.
A serpenyőben maradt szalonna zsírhoz a tűzről levéve, hozzáadunk egy-két kanál 10 százalékos ecetet, - ízlésünk szerint. A forró zsírtól és a hozzáadott ecettől fojtó gőz szabadul fel, ettől ne ijedjünk meg, hiszen pár másodperc elteltével eloszlik a gőz, akkor visszatehetjük az ecetes szalonna zsírt a tűzhelyre.
Forrásig hevítjük, majd ráöntjük a hagymás, uborkás, szalonnapörcös krumplihoz. Óvatosan összekeverjük. (ha a szalonnától nem elég sós, utána sózunk.)
Egy-két órát hagyjuk állni, hogy jól összeérjenek az ízek. Hidegen és melegen egyformán fogyasztható.
(Zoltán Erika receptje alapján)
Finom krumplisaláta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése