header-photo

Zöldségek-gyümölcsök, melyek mosás és hámozás után is több vegyszert tartalmazhatnak, mint mások


Ha egészséges élelmiszereket szeretnénk fogyasztani, nem árt arra is figyelnünk, hogy lehetőleg vegyszermentes alapanyagokat vásároljunk.

Az nlcafe.hu-n olvastam, hogy: egyes gyümölcsök és zöldségfélék a tesztek szerint sajnos még mosás és hámozás után is több növényvédőszer-maradványt tartalmaznak, mint mások.

A vizsgálatok szerint a következő „piszkos tizenkettő" a legszennyezettebb: őszibarack, alma, paprika, zeller, nektarin, eper, cseresznye, körte, szőlő, spenót, saláta és burgonya.

Az ideális az lenne, ha ezekből a bio változatot szereznénk be.


Sajnos, sokszor valóban nem tudjuk, mit eszünk.

Nincs mindenkinek lehetősége, hogy bio-t vásároljon, vagy saját maga termelje meg a zöldséget, gyümölcsöt, de gondolom, hogy egyre többen keresik a lehetőségét, hogy megbízható helyről vásároljanak, talán többen kezdenek majd ismét saját "hobbi kertekben" kertészkedni, vagy legalább felhajtani, egy megbízható őstermelőt.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése